Описание

Какаовото масло е органично, студено пресовано. Подходящо в и за кулинарни, и за козметични цели. То е добър източник на енергия, витамини и минерали. Заздравява косата, кожата и ноктите, подобрява еластичността на кожата, подобрява състоянието й при стрии, ускорява заличаването на  белези.

За козметични цели: може да се използва като самостоятелен козметичен продукт (нанасянето на влажна коца/кожа улеснява усвояването и олекотява консистенцията му). Може да се вложи в лосиони, маски за коса, балсам за устни или да бъде основа за много домашни рецепти за здравословна козметична грижа. Чудесен бронзант е, с много добра слънце рефлекторност. Помага за разнасянето на слънчеви петна и лекува слънчеви изгаряния.

За кулинарни цели: може да замести изцяло маслото с животински произход, както в сладки, така и в солени изделия. При топлинна обработка е едно от най-издръжливите масла, заради структурата на мастните вериги. Така че можете да приготвите любимите си пържени картофки с чиста съвест 🙂

Условия за съхранение: Хладно място, непряка слънчева светлина, най добре да е в хладилник. Да се спазва хигиена на употреба.

INCI: Organic Theobroma Cacao Seed Butter.

Brand

QQ natural

Допълнителна информация

Марка

QQ Natural

Вид

за всякакъв тип кожа

Предназначен

, , , , ,