Етерично масло от бергамот, 10мл

15,00 лв.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 99ЛВ

  • ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ ДО 14 ДНИ
  • ДОСТАВКА ДО ОФИС ИЛИ АДРЕС
  • ЗАЩИТЕНИ ОНЛАЙН ПЛАЩАНИЯ

Описание

100% чисто етерично масло от бергамот. Маслото от бергамот се получава чрез студено пресоване на кората на плодовете от растението Citrus bergamia. Бергамотът представлява малък цитрусов плод. Маслото извлечено от него е със зелено-жълт цвят, а ароматът се характеризира като свеж, цитрусов с бегли сладки флорални нотки.  В ароматериапията се използва за приповдигане на настроението, успокояване на натрапчивите мисли и за постигане на емоционален баланс. Освен това маслото е ефективен имуностимулатор и силен антисептик, което обяснява положителният му ефект при терапията на различни инфекции като хрема, настинка, грип и други. В козметиката се използва като почистваща и намаляваща омазняването на кожата съставка. Успешно се съчетава с масло от тамян, сандалово дърво, роза, индрише, иланг-иланг, розмарин, салвия, ветивер и с други цитрусови аромати.

Начин на употреба: Използвайте до 1-2% концентрация. За локална апликация от възрастен разредете 6-10 капки етерично масло в 30 мл базово масло.

Противопоказания: Маслото съдържа фуракумариновото съединение бергаптен – силно фоточувствителна съставка. След локална употреба изчакайте 12 часа преди излагането на силна UV или слънчева светлина. Съхранявайте на сухо и хладно място далеч от пряка слънчева светлина и достъпа на деца. Не използвайте неразредено върху кожата! Да не се употребява по време на бременност, при епилепсия, както и при деца под 6 годишна възраст без предварителната консултация с медицинско лице. Тествайте за индивидуална поносимост.

Допълнителна информация

Тегло 0,01 кг
Марка

Mahika

Вид

Етерично масло

Shopping Cart
Етерично масло от бергамот, 10мл
15,00 лв.